asparuhovo logo

Новини

Честит празник, българи! Честито Съединение!

На днешната бележита дата отбелязваме 137 години от знаменателното събитие, променило завинаги историята на България!

Нека помним стореното от нашите предци и нека не забравяме: „Съединението прави силата“ – непреходни слова, напомнящи ни, че заедно сме по-силни, че обединени и единни сме непобедими, че сплотени можем да постигнем и непостижимото!

Поклон пред величието на всички родолюбиви храбри бойци, дали живота си за да я има днес България!

Честито Съединение
RolandНФК.jpg

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ,

Поради планирано прекъсване на електрозахранването от Електроразпределение Север АД в административната сграда на Район „Аспарухово“ за извършване на профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, Ви информираме, че на 01.08.2022 г. /понеделник/, в часовете от 08:30 ч. до 13:00 ч., ще бъде преустановена административната дейност на районната администрация.

Благодарим за разбирането и търпението!

Скъпи жители и гости на район „Аспарухово“, Тази година традиционният фестивал „Аспарухово пее и танцува“, организиран от Народно читалище „Просвета 1927“, съвместно с Район „Аспарухово“ и финансовата подкрепа на Община Варна, ще бъде открит на 23 юни, четвъртък. За поредна година посетителите ще имат възможността да се насладят на звуците на българския фолклор с програмата, която включва богат набор от песни и танци, в изпълнение на музикални и танцови състави и индивидуални изпълнители от Варна и страната. За първи път в 55-ото издание на фестивала посетителите ще имат възможността да видят една позабравена от по-възрастните и може би напълно непозната за най-младите традиция – нестинарски танц върху жарава – един от най-старите ритуали в България. В рамките на фестивала, до 26 юни включително, ни очакват четири поредни вечери с концерти. Мястото е добре познато за всички - паркът в кв. „Аспарухово“.

Заповядайте!

Може да се запознаете с подробната програма за празника!

 

APT2022.jpg

 

 

23 и 24.06.jpg

25 и 26.06.jpg

Мобилен пункт за събиране и безвъзмездно обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен в район „Аспарухово" на 23.06.2022 г. (четвъртък) от 09.00 ч. до 12.45 ч. на пазара на ул. „Моряшка“.
Гражданите ще могат да предават безвъзмездно следните видове отпадъци:

  • отпадъци, съдържащи живак (живачни термометри, луминесцентни тръби и др. подобни);
  • лакове и бояджийски материали (бои, лакове, политури, разтворители, лепила, разредители);
  • домакински препарати и химикали (почистващи препарати, дезинфектанти, белина, препарати за растителна защита и борба с вредители, киселини, основи, реактиви);
  • мастила и замърсени опаковки;
  • фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

 

viber_image_2022-06-22_15-09-04-725.jpg

viber_image_2022-06-22_15-09-05-006.jpg